woensdag 26 oktober 2011

niet over naaien maar over (LEKKER!) eten

Joepie!  Binnen twee weken gaat ook hier een voedselteam van start!

Een voedselteam staat voor het samen aankopen van bio-seizoensgroenten en andere producten bij lokale producenten.  Dat maakt dat je gezonde voeding op je bord krijgt, de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt en de boeren in het zuiden de kans geeft om daar hun werk uit te breiden.  
Voor 8 euro heb je een pakket van 5 verschillende groenten, bv.  warmoes,
knolselder, prei, postelein 
en pompoen. Of aardpeer, of paksoi, of zoete aardappel.  Maar ook wel worteltjes, en witloof, tomaten, komkommer en courgette.  Allemaal afkomstig van biologische landbouw, dicht bij je eigen woonplaats.  

Je bestelt via internet, betaalt via overschrijving en de week erna kan je in een plaatselijk depot je pakket gaan afhalen. Je bent niet verplicht om elke week te bestellen, maar het is natuurlijk goed dat veel mensen lid zijn van het team zodat er elke week toch voldoende bestellingen zijn om de producenten geen dure voedselkilometers te laten afleggen.  
Ik vind zo 'n voedselteam een fantastisch iets ; je kan voor weinig geld toch gezond (biologisch) eten en je steunt de lokale bioboeren.
Het leuke is ook dat je op de moment dat je je bestelling plaatst, je niet weet welke groenten er in het pakket zitten.  Bij ons bestel je ten laatste op donderdag en mag je maandag je pakket gaan halen.  In het weekend krijg je een mail met de inhoud van het pakket.  De eerste keer dat ik "aardpeer" zag staan, keek ik toch wel 's raar ;-)  Als je dat dan "googlet" zie je dit :

 ...  "en dat gaan wij eten deze week schat!"   Maar geloof me, het daagt je uit, en je maakt er héél lekkere dingen mee!  En ondertussen steun je alleen maar goed werk ; fantastisch toch? 
Ga een kijken op de site , misschien is er wel een team in jouw buurt!  Of misschien (zeker) zijn er genoeg geïnteresseerden om een team op te starten?!
Laat het in alle geval smaken!


2 opmerkingen:

  1. Goed initiatief! En gezond!

    Mooie header!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook eens een mailje gestuurd. Er is blijkbaar zo'n punt op een kwartiertje rijden van hier. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen