zondag 16 oktober 2011

een kleedje met duimen :-)

vorige week hadden we de laatste naailes ; dit is wat het zou worden op papier :


dit is wat ik er uiteindelijk van maakte :


het is niet perfect maar ben er wel supercontent mee!  vooral de gezellige duimen...de mouwen waren wat te lang dus ik dacht : ik maak er twee hollekes in om mn duimen door te steken.  (vind dat supergezellig) Omdat t mijn eerste knoopsgaten zouden zijn probeerde ik braaf eerst op een proefoverschotje.  Goed gelukt, dus ik dacht : ik doe die knoopsgaten in het felblauw!  En maar naaien op t tipje van mn stoel ; gaatjes voor mn duimen, afgewerkt in 't felblauw, dat zou toch de max zijn, niet?
k heb dus iets bijgeleerd : een knoopsgat is niet zo heel simpel, en een knoopsgat in jersey is zeker niet zo simpel (of ligt dat aan mij?)  Ik vond het toch niet zo goed gelukt, duuuus dacht ik : ik maak er gezellig duimpjes aan!  Ben er heel content mee (je mag wel niet van te dichtbij komen kijken), de duimen zijn uit boordstof gemaakt, vond dat wel mogen, een klein beetje stoer, anders ziet dat er zo tricky uit he.
Een tip (op zn minst voor mezelf) : als je smalle dingen (zoals een spannende mouw of duim) moet omzomen of afwerken doe je dat best op voorhand, voor dat je ze rond aan elkaar naait.  Ik zat echt te sukkelen op t eind.

Ah ja, en hier nog de sweat pea pilot cap mét model :


;-))

9 opmerkingen:

 1. Echt mooi gedaan, die duimpjes, leuk op gekomen! Maar Jack is wel het mooiste model :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://polkadotjes.blogspot.com/2011/07/tips-voor-knoopsgaten-in-tricot.html

  Tips voor knoopsgaten in tricot, zag het staan en moest direct aan je blog denken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tuniek is prachtig!
  Die wil ik zeker ook eens proberen. Uit welke knip komt deze (bespaart mij een hoop zoekwerk)? Ik moet die KNip ook hebben, want het model komt mij heel bekend voor.

  ps: ik ben via creatinneling hier beland en ben volger geworden van je blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een mooie tuniek!! Zoiets zou ik ook wel eens willen maken... dus als je nog weet waaruit dat patroon komt, zou ik dat ook graag weten!

  (en ik ben hier op dezelfde manier beland als Katja ;) en ik ga je ook volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit mij aan bij de dames hierboven... die tuniek wil ik dolgraag ook maken. Waar komt het patroon vandaan?? En schitterend hoe je er je eigen touch aan hebt gegeven!
  Liefs,
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ook ik kwam hier via Creatinneling en heb mij bij je volgers aangesloten, altijd fijn om er als nieuwkomer volgers bij te krijgen (ik spreek uit ervaring ;) )

  Leuke tuniek, en zo in tricot, da's inderdaad niet zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het patroon kwam uit een knipmode, als ik me goed herinner uit januari of november 2010 of 2011. Nu heb je er nog maar 4 die je moet doorzoeken ;-) Ik zal het eens nakijken. We hebben het patroon wel wat aangepast ; eerst 25 cm extra onderaan, dan - als het in elkaar zat - een heel stuk onderaan afgeknipt en dat dan dubbelgevouwen, versmald en terug aan het bovenstuk gestikt.
  Het zit wel zalig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor je uitleg! Ja, het lijkt mij ook iets heerlijk om te dragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij bent goed bezig zeg. En wat een heeeerlijke dreumes met cap heb je!

  BeantwoordenVerwijderen