zondag 7 april 2013

// ze is er

Mijn grootouders zijn boeren.  Voor de niet-kenners : landbouwers.  Niet boeren zoals onbeleefd en ook niet boeren zoals de baby's dat nog mogen.  Landbouwers dus.
Ze houden varkens in te kleine kooitjes, zoals op een boerderij waar zij op bezoek gaat in haar boek (toppertje!!!).  Ze houden poesjes om de muizen te vangen.  En een hond om te waken.  Ze houden ook schaapjes en daarvan weet ik niet waarom.  Ik denk omdat ze mooi zijn al zullen ze dat niet toegeven.  Beesten zijn er alleen opdat zij zouden overleven.  Zoiets toch... die mensen hebben een oorlog meegemaakt dus ik kan hen ergens wel begrijpen.  Toen ik gisteren bij hen aankwam kreeg ik dan ook vooral tegenwind.  " jamaar, zeg eens wat je nodig hebt " en " ja maar, die moeten toch zo groot niet zijn, als ge een kleintje in de grond steekt groeit dat ook hoor " en dan " ja ja, jullie (de jeugd??) verwachten allemaal dat als ge dat vandaag plant, dat ge morgen een boom hebt "

Ik moet geen boom hebben.
Ik wil een hut.
Zoals zij.  En zij.  En zij.

Mijn sjor-geheugen liet me wat in de steek...of is dat omdat alleen de scouts dat kunnen?
En die van de chiro niet?  Van de koepel durf ik u dus geen foto tonen (ben ze gewoon vergeten trekken, serieus) maar tegen de dwarse takjes wist ik het wel weer, of wat zegt u hiervan :


Ah.

En terwijl Jackske de hut (en de rest van de tuin) goedkeurde

genoten wij met de hele familie van de eerste zon...  zalig!!
En ja, dat is wijn.  In een groot glas.  Want daar kan meer in.

Lekker...

Meet Noodles...een geval apart.3 opmerkingen: